ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.)

ypes press002
ypes press002

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου 2004, επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση, τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) και συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση των εννέα μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση των δύο πλευρών, η οποία διήρκεσε δύο ώρες. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος στη Μακεδονία και Θράκη, καθώς και θέματα που άπτονται των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω το αρχαιότερο δημοσιογραφικό σωματείο της Ελλάδας, για την πρόσκληση που μου απηύθυνε. Θα ήθελα να εξάρω το καλό κλίμα, αλλά και τη θετική ανταπόκριση που εισέπραξα, σ’ αυτά που το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και το σύνολο της κυβέρνησης προσπαθεί να δρομολογήσει αυτή την εποχή. Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Εκτός των κλαδικών αιτημάτων που μου έθεσαν τα μέλη του δ.σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ανταλλάξαμε απόψεις και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τον βορειοελλαδικό χώρο”.

Ο πρόεδρος του δ.σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. κ. Δημήτρης Γουσίδης παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό με αιτήματα και προτάσεις για την αναβάθμιση του δημοσιογραφικού κλάδου, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα τοπικά και περιφερειακά Μ.Μ.Ε.

Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται, επίσης, προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του πολυσήμαντου και πολύπλευρου ρόλου που διαδραματίζει η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ως το αρχαιότερο δημοσιογραφικό σωματείο της χώρας, με ιστορία που περιλαμβάνει σελίδες όχι μόνο επαγγελματικής, αλλά εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης επισήμανε ότι το ΥΜΑ-Θ θα συνεργαστεί στενά με την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., στοχεύοντας στην προώθηση όλων των ζητημάτων που άπτονται της αναπτυξιακής προοπτικής της Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως δήλωσε: “Θέλουμε να έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε το νέο κλίμα που αρμόζει και αξίζει για τη Βόρεια Ελλάδα. Όλα αυτά, με την ευκαιρία της νέας αφετηρίας που μπορεί να έχει η χώρα μας, τόσο μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και μετά από το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητά της την περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, καταλυτικός θα είναι ο ρόλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει σε συνεργασία με την πολιτική και την τοπική ηγεσία”.

Ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γουσίδης και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ., δώρισαν στον υπουργό το μετάλλιο τιμής της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., με αφορμή την πρώτη τους συνάντηση με τον κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Γουσίδης (πρόεδρος), ο κ. Παναγιώτης Νεστορίδης (αντιπρόεδρος), ο κ. Γεώργιος Αδάμ (γενικός γραμματέας), ο κ. Χαράλαμπος Γιαννακίδης (ταμίας), ο κ. Δημήτρης Ασπροπούλης (έφορος κτιρίου), η κα Χριστίνα Χαλεπλίδου (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς (αναπληρωτής ταμίας), ο κ. Μόσχος Βοϊτσίδης (μέλος) και ο κ. Βασίλειος Παπαδημούλης (μέλος).

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ‘ΠΡΕΣΠΕΣ 2004’
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΛΑΡΜ