Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

ypes press002
ypes press002

Η οργάνωση της γνώσης

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα “Γιορτή των Γραμμάτων” που διοργάνωσε η ΔΕΠΑΓ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και ήταν αφιερωμένη στην προσφορά των εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης τόνισε:

“Ο δάσκαλος είναι η ψυχή του εκπαιδευτικού συστήματος. Σήμερα ένας παιδαγωγός θα πρέπει να μάθει στο παιδί πώς να μαθαίνει. Σε μια εποχή κατακλυσμιαίας πληροφόρησης το πιο σημαντικό στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η οργάνωση της γνώσης, η σωστή χρησιμοποίηση της γνώσης και αυτό όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στη δια βίου μάθηση”.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης εγκαινίασε έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε η ΔΕΠΑΓ με θέμα “Οι γυναίκες στα Γιαννιτσά ζωγραφίζουν”, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με έργα των κ.κ. Αγγελική Κυριακοπούλου, Μάγδα Κυριακοπούλου, Βάσω Μπρατάκη και Μαρία Σουγκάκη.

Όπως τόνισε ο ΥΜΑ-Θ, βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για πολιτιστικές ανταλλαγές καλλιτεχνών σε όλο το βορειοελλαδικό χώρο. Το ΥΜΑ-Θ ενισχύει την αυθεντική πολιτιστική δημιουργία και διαμορφώνει δίκτυα πολιτιστικών δράσεων σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2003
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ