ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ V. M. LYTVYN

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας V. M. Lytvyn

Δείπνο προς τιμή του Προέδρου του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει παρέθεσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, στη Θεσσαλονίκη. Κατά την προσφώνησή του ο Υπουργός τόνισε:

“Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να προσεγγίσει και να ενταχθεί στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως επί Ελληνικής Προεδρίας, το 1994, είχε υπογραφεί η πρώτη συμφωνία σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας.

Το 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά τα βήματα προσέγγισης μπορούν και πρέπει να συνεχισθούν. Όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος μπορεί να είναι ένας ενιαίος οικονομικός χώρος, με σεβασμό στα ιδιαίτερα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας.. Η Ουκρανία είναι μια χώρα με σημαντικές επιδόσεις στον τομέα της τεχνολογίας και υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στις Πανεπιστημιακές κοινότητες Ελλάδας και Ουκρανίας.

Στην Ουκρανία ζουν περισσότεροι από 200.000 Έλληνες, κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης και η ελληνική γλώσσα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Ουκρανίας, και ήδη επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα αναζητούν τρόπους πιο συστηματικής παρουσίας τους στην αγορά και την οικονομία της Ουκρανίας.”

Προηγούμενο άρθροΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ NOVA – ΔΙΑΝΑ
Επόμενο άρθροΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (ΒΙΕ)