ΣΤΟΝ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ OΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ypes press002
ypes press002

Τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη επισκέφθηκε το πρωί στο ΥΜΑ-Θ ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Jean Maurice Ripert, συνοδευόμενος από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Pierre Voillery.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο ελληνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, στο ρόλο της Θεσσαλονίκης ως έδρας του Συμφώνου Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης και άλλων πολλών Οργανισμών που λειτουργούν εδώ προς την κατεύθυνση αυτή.

“Στο ΥΜΑ-Θ”, τόνισε ο κ. Πασχαλίδης, “εργαζόμαστε πάνω σε τρεις λέξεις: ανασυγκρότηση – σύγκλιση – συνοχή και ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη”.

Από την πλευρά του ο κ. Ripert επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στη σημερινή συγκυρία και τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να αναπτύξει περαιτέρω τη γαλλική παρουσία στην περιοχή αυτή σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό κ.λπ.).

Ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γάλλου Πρέσβη να επισκεφθεί τη Γαλλία και να μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα ” Η Ευρώπη των Περιφερειών: Η εμπειρία της Βόρειας Ελλάδας”.

Στη συνέχεια, ο κ. Πασχαλίδης δέχθηκε την επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ali Tuygan, τον οποίο συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Seckin Cetinelli.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων, η αύξηση επενδυτικού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού κ.ά., τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο βορειοελλαδικό χώρο γενικότερα.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη, για να εγκαινιάσει την πρώτη Έκθεση Ελληνικών Επιχειρήσεων, που οργανώνει εκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ VOJISLAV KOSTUNICA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ