Ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 20% στο κτήριο του Διοικητηρίου

foto ymath 009

Ετήσια εξοικονόμηση  ενέργειας 20% στο κτήριο του Διοικητηρίου

Σύμφωνα με την Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3424/τ.Β΄/2-7-2022, ορίστηκαν τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), οι υπηρεσίες του οποίου στεγάζονται στο κτήριο του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης, ξεπέρασε σημαντικά το στόχο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας του 10%. Συγκεκριμένα, η μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας σε KWh του έτους 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανήλθε σε ποσοστό 20%.

Καθοριστικό παράγοντα που συνετέλεσε στην παραπάνω μείωση αποτέλεσε η συμμετοχή του φορέα στο διακρατικό πρόγραμμα BENEFIT, με εποπτεία του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης, που αφορούσε σε επεμβάσεις ενεργειακής αποκατάστασης σε δημόσια κτήρια.

Για το κτήριο του Διοικητηρίου οι παρεμβάσεις αφορούσαν σε:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση led φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο του κτηρίου του Διοικητηρίου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση αυτοματισμών (αισθητήρων κίνησης) στους διαδρόμους και στους χώρους υγιεινής.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης και τριών (3) κυκλοφορητών τελευταίας τεχνολογίας για το σύστημα κεντρικής θέρμανσης φυσικού αερίου.

Επικουρικά με τα παραπάνω, περαιτέρω εξοικονόμηση επιτεύχθηκε μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης συρόμενης υαλόπορτας στη δυτική είσοδο του ισογείου του Διοικητηρίου, η απουσία της οποίας οδηγούσε σε σημαντικές θερμικές απώλειες και κατ’ επέκταση σε αυξημένες θερμικές ανάγκες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ