Χαιρετισμός Θ. Καράογλου στην εκδήλωση που διοργανώνει το πανεπιστήμιο “Neofit Rilsky” της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Borderless Culture” (27-11-2020)

ypes press002
ypes press002

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ NEOFIT RILSKY ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “BORDERLESS CULTURE

(27-11-2020)

 

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

αγαπητοί συμμετέχοντες,

φίλες και φίλοι,

ανταποκρίθηκα με χαρά στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το πανεπιστήμιο “Neofit Rilsky” της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Borderless Culture”, γιατί πιστεύω οτι:

ο πολιτισμός

-και ο τουρισμός ενώνουν τους λαούς.

Χτίζουν γέφυρες φιλίας και αποτελούν εύφορο πεδίο για την καλλιέργεια και ανάπτυξη σχέσεων:

-αμοιβαιότητας

-και αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συμμετέχει ως εταίρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, διότι αναγνωρίζει ότι λειτουργεί ως παράγοντας:

-σταθερότητας,

-συνοχής,

-ειρήνης

-και προόδου

στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Προσωπικά αποδέχθηκα αμέσως την πρόσκλησή σας καθώς θεωρώ πως μέσα από αυτές τις συναντήσεις, έστω και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, εντατικοποιούμε το διάλογο ενισχύοντας:

-τη συνεργασία

-και την αλληλοκατανόηση των λαών μας.

Προφανώς η χρονική συγκυρία και το δεύτερο κύμα του Covid-19 που πλήττει τον πλανήτη δεν βοηθά στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού.

Παρόλα αυτά δεν χωρά καμία αμφιβολία πως πρόκειται για δυο έννοιες οι οποίες μπορούν να πυροδοτήσουν τις εθνικές μας οικονομίες μετά το τέλος της πανδημίας.

Τόσο ο πολιτισμός όσο και ο τουρισμός αποτελούν συστατικά επιτυχίας για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Μέσα από αυτούς αναδύεται η εικόνα των χωρών μας, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν πολλά:

-να προσφέρουν

-και να δημιουργήσουν,

-γαλουχώντας τις επόμενες γενιές συμπατριωτών μας με τις αρχές και τις αξίες των Εθνών μας.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της ημερίδας διαπίστωσα:

-από το κύρος των ομιλητών

-και τα θέματα που θα αναπτυχθούν

ότι τα οφέλη από τον διάλογο θα είναι πολλά και σημαντικά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της συνεννόησης.

Ελλάδα και Βουλγαρία μπορούμε και πρέπει να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν, ενισχύοντας το προφίλ της διασυνοριακής περιοχής ως πολιτιστικού τουριστικού προορισμού, μέσω της συνεχούς προώθησης  της:

-ιστορικής,

-πολιτισμικής

-και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Οι γέφυρες φιλίας που έχουμε αναπτύξει έχουν θεμελιωθεί στις ακλόνητες βάσεις του αμοιβαίου σεβασμού, για αυτό και οι διακρατικές μας σχέσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν πρότυπο:

-ειρήνης,

-συνεργασίας

-και εμπιστοσύνης.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τις εργασίες της ημερίδας, με την προσδοκία ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα μας δοθεί η δυνατότητα της δια ζώσης επικοινωνίας.

Σας ευχαριστώ.

 

Προηγούμενο άρθροΔωρεά αντισηπτικών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του κ. Θ. Καράογλου
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στην συνεδριακή διαδικασία της ΚΕΔΕ στην ΠΕΔ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας (27-11-2020)