Γ. Ορφανός “Αναγκαία η εφαρμογή μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής”

1484395677
1484395677

Την ανάγκη εφαρμογής μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ λε Ριγκολέρ.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, το ζήτημα των οικονομικών μεταναστών είναι θέμα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα και τη Γαλλία. «Καταλήξαμε ότι είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται μια συντεταγμένη ευρωπαϊκή πολιτική που να βοηθά τις χώρες υποδοχής να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα, καθώς τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε υψηλό επίπεδο στην Ε.Ε. Το οικονομικό φορτίο είναι τεράστιο και πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη κατανομή», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ επισήμανε πως στη συνάντηση που είχε με τον κ. Ριγκολέρ εκφράστηκε η ανάγκη για την ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια τακτική που θα βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποκτήσουν νέες θέσεις  εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

 Όσον αφορά τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ο κ. Ορφανός δήλωσε πως το ΥΜΑΘ θα συμμετάσχει ενεργά στις συγκεκριμένες δράσεις.

«Συζητήσαμε  για τις οικονομικές προοπτικές που υπάρχουν στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όπως επίσης και για την ενίσχυση της συνεργασίας, σε διμερές επίπεδο», δήλωσε με την σειρά του ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.   

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του διοικητή των νοσοκομείων “Παπανικολάου” και Ψυχιατρικού στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Μέσα από την συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη”