Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ΥΜΑΘ ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των τελωνείων, τις επιχειρηματικές αποστολές και όλα εκείνα που συνθέτουν την κίνηση και το βηματισμό του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ένας από τους αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας μας.
Όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την ίδρυση της πόλης μέχρι και σήμερα, είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα της Μακεδονίας. Ο ρόλος του είναι στρατηγικός και πρέπει να επισημάνω πως τα τελευταία χρόνια γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα είναι κάθε χρόνο καλύτερα».
Από την πλευρά του ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε τον Υπουργό γιατί, όπως είπε, «το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης μέσα από τη συντονιστική προσπάθεια που έχει αναλάβει, μπορεί να λύνει προβλήματα τα οποία εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της ΟΛΘ Α.Ε.» και μέσω της επίλυσης των οποίων ο Οργανισμός «μπορεί να συνεχίσει αποφασιστικά, γρήγορα και δυναμικά να κάνει τη δουλειά του».
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου επιθεώρησε το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος που από 1η Μαρτίου ασχολείται καθημερινά με τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.
«Το περιβάλλον δεν είναι δικό μας, αλλά το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας» επισήμανε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως: «Οφείλουμε, λοιπόν, να το προστατεύουμε όσο καλύτερα και όσο περισσότερο μπορούμε. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΜΑΘ προσπαθεί να συμβάλλει όσο μπορεί περισσότερο στην προστασία ενός κοινωνικού αγαθού όπως ο Θερμαϊκός κόλπος. Ξεκινήσαμε από 1η Μαρτίου και μέχρι το τέλος του χρόνου, με μια ευγενή χορηγία τεσσάρων επιχειρήσεων, καλύπτουμε με ένα ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος τον καθαρισμό όλου του Θερμαϊκού κόλπου. Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση τόσο της κοινής γνώμης, όσο και στην καθαριότητα του κόλπου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις και πιστεύω ότι το σκάφος θα προσφέρει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή εικόνα του Θερμαϊκού» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.