Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προοπτικών συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις στον πολιτιστικό τομέα, με ιδιαίτερη αναφορά στη στενή συνεργασία που ξεκίνησε, με αφορμή την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου προς αξιοποίηση της εμπειρίας της Ελλάδας από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:
«Συνεχάρην τον κ. Πρέσβη για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Αναγνώρισε ο κ. Πρέσβης τη συμβολή της Ελλάδος, λόγω της εμπειρίας της του 2004, σ´ αυτή επιτυχή διοργάνωση. Συζητήσαμε ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος , δεδομένου ότι το αναπτυξιακό προφίλ της Βόρειας Ελλάδας αλλάζει ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή μας, άλλωστε η πρώτη παρουσία και συμμετοχή κινεζικών εταιρειών, βρίσκεται σε εξέλιξη με την είσοδο κινεζικής εταιρείας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του δήλωσα ότι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης παρακολουθεί στενά την υπογραφή της σύμβασης που θα συμβάλλει στην πλήρη αναβάθμιση του λιμένος της Θεσσαλονίκης και στην μετατροπή του σε μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου.»
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Luo Linquan, τόνισε:
«Είχαμε μια πολύ φιλική και χρήσιμη συζήτηση. Ο κ. Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, έκανε πολύ θετική εκτίμηση. Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κίνας ευχαριστώ πάρα πολύ την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, επειδή η Ελλάδα, που είναι και γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά το 2004 συνέβαλε για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου και. Η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου σχετίζεται στενά με την υποστήριξη από την Ελληνική πλευρά. Οι περισσότεροι υπουργοί και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παραβρέθηκαν στην τελετή αφής και στην τελετή παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο και έχει μεγάλη σημασία η διαδοχική διοργάνωση στην Κίνα από την Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα. Χθες επισκέφθηκα τον τάφο του Φιλίππου. Ο λαμπερός πολιτισμός της αρχαίας μακεδονικής περιοχής μου έκανε βαθιά εντύπωση. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης παίζει πολύ θετικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε πολύ καλή εντύπωση για αυτή την πόλη. Είναι πολύ σημαντική η γεωγραφική θέση με πολύ μεγάλη προοπτική για μελλοντική οικονομική συνεργασία. Εκτιμούμε πολύ τις πολιτικές που η Ελληνική Κυβέρνηση εφαρμόζει. Μια κινέζικη εταιρεία επικράτησε σε διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω λοιπόν, ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας θα έχει μεγάλη δυνατότητα και προοπτική.»