Στ. Καλαφάτης: “Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση”

Stauros-Kalafatis_-2

 

Στ. Καλαφάτης: “Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση”

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) στο ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” για την 85η ΔΕΘ

Η χώρα μας -όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0»- επενδύει σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με αιχμή την πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, την τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.  Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στις κατευθύνσεις αυτές, έχουμε δρομολογήσει ρεαλιστικά και διορατικά προγράμματα, έχουμε και τους πόρους που απαιτούνται. Είμαστε, λοιπόν, στο δρόμο που απαιτούν οι καιροί και βγαίνουμε μπροστά στοχεύοντας ολοένα και πιο ψηλά”, τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του, στο ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με θέμα “ Η ΔΕΘ αφετηρία και σύμβολο επιτάχυνσης της οικονομικής επανεκκίνησης, της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας”.

 

Το πλήρες κείμενο του άρθρου έχει ως εξής:

 

“Η χώρα μας είναι, και πάλι, αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις. Οφείλουμε, πρώτα απ΄όλα,  να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στη φωτιά, να προωθήσουμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, να δρομολογήσουμε δράσεις αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν. Οφείλουμε, ταυτόχρονα, να συνενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες απέναντι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, το κύμα των ανεμβολίαστων, αξιοποιώντας το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό. Οφείλουμε, ακόμη, μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, να προετοιμαστούμε απέναντι στο ενδεχόμενο νέου προσφυγικού κύματος και μιας νέας απόπειρας της γείτονος να εργαλειοποιήσει το ζήτημα.  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση εξαντλούμε κάθε προσπάθεια στις κατευθύνσεις αυτές και ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι καιροί. Πετύχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε για την Πατρίδα μας.

Παρά τα σοβαρά -κυρίως εξωγενή- προβλήματα, ακόμη πιο βέβαιο είναι το γεγονός ότι η οικονομία έβαλε μπρος τις μηχανές της ανάπτυξης και βρίσκεται σε διαδικασία επιτάχυνσης. Σύμμαχός μας στην πορεία αυτή είναι η άυλη δύναμη της εμπιστοσύνης που ανέκτησε τα τελευταία χρόνια χάρη στις κυβερνητικές πολιτικές. Είναι οι μεταρρυθμίσεις -ιδίως, μάλιστα, οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών- που προώθησε και προωθεί η Κυβέρνηση. Είναι το γεγονός ότι κρατήθηκε όρθιος ο παραγωγικός ιστός, με τα μέτρα  41 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων,  εργαζόμενων και άνεργων. Είναι η μεγάλη αύξηση των καταθέσεων στη διάρκεια της πανδημίας, μέρος των οποίων θα διατεθεί στην κατανάλωση. Είναι, ταυτόχρονα, οι τεράστιοι κοινοτικοί πόροι -πάνω από 70 δισ. ευρώ- που εξασφάλισε η χώρα μας για τα επόμενα επτά χρόνια. Άρχισε ήδη η εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ το ελληνικό ΕΣΠΑ εγκρίθηκε πρώτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και όλα αυτά, δικαιώνοντας τις άοκνες προσπάθειες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, εγγυώνται μια καλύτερη μέρα για όλους.

Η χώρα μας -όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0»- επενδύει σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με αιχμή την πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, την τόνωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.  Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα στις κατευθύνσεις αυτές, έχουμε δρομολογήσει ρεαλιστικά και διορατικά προγράμματα, έχουμε και τους πόρους που απαιτούνται. Είμαστε, λοιπόν, στο δρόμο που απαιτούν οι καιροί και βγαίνουμε μπροστά στοχεύοντας ολοένα και πιο ψηλά.

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης -προσαρμοσμένη στις ανάγκες που προκαλεί η παράταση της πανδημίας- μπορεί να στείλει μέσα και έξω από τη χώρα το μήνυμα το μήνυμα του αύριο που είναι ήδη παρόν και μας προκαλεί. Το μήνυμα μιας Ελλάδας που δεν λυγίζει στις προκλήσεις, αλλά αντιστέκεται και προχωρά μπροστά. Ότι αφήνει πίσω της την ύφεση που έφερε η πανδημία και μπαίνει δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση. Ότι τώρα είναι η ώρα για την επιτάχυνση της επανεκκίνησης που άρχισε ήδη. Ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται εγγυώνται ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλους. Και ότι στο δρόμο αυτό η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν το δικό τους σημαντικό μερτικό.”

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: “Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις και αξιοποιεί τις ευκαιρίες που έρχονται”
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: Να είναι η νέα σχολική χρονιά ανέφελη, ευχάριστη, εποικοδομητική