5η Εκδήλωση Οινοτουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου 2021

ypes press002
ypes press002

5η Εκδήλωση Οινοτουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου 2021

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως εταίρος στην υλοποίηση του Έργου TERRA VINO, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Avalon Hotel στη Θεσσαλονίκη, την 5η εκδήλωση Οινοτουρισμού με τίτλο «Viva Vino Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης». Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG IPA CCI 2014 TC 16 I5CB 009, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της 5ης Οινοτουριστικής εκδήλωσης θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών φορέων της Π.Ε Θεσσαλονίκης, όσο και των επαγγελματιών  που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οινοπαραγωγής και του οινοτουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τοπικές ποικιλίες και κρασιά από την περιοχή και θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση food and wine pairing.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  1. Η οινοτουριστική εμπειρία. Παρουσίαση του έργου Terra Vino. Marco Della Puppa, Γενικός Γραμματέας Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
  2. Στρατηγικός σχεδιασμός και τα αποτελέσματα της διασυνοριακής δράσης Terra Vino. Δρ Σπύρος Αβδημιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
  3. Τοπική ανάπτυξη υπαίθρου. Η γαστρο-οινοτουριστική εμπειρία της Γουμένισσας. Δρ Φώτης Κιλιπίρης, Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
  4. Οινική πληροφόρηση: έννοιες, περιεχόμενο, αξία. Δρ Θεοδόσιος Τσιάκης, Αναπληρωτής καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
  5. Οινοτουρισμός στη Θεσσαλονίκη. Επισκέπτες και τουρίστες ζoυν την οινοτουριστική εμπειρία. Γιάννης Βότσκαρης, Οινοποιός
  6. Εισαγωγή́ στην διαδικασία του Food and Wine Pairing. Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας – Chef
  7. Food & Wine Pairing

Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας – Chef

Πριν την εκδήλωση, στις θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο τοπικό Οινοποιείο «Φλοριάν» στον Τρίλοφο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας στην περιοχή της Φλώρινας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: 2310 379314 (08:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

interreg-terra-vino