Θ. Καράογλου: “Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται σε λιμάνι της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”

Η ολοκλήρωση των βασικών έργων υποδομής, όπως τα έργα στον έκτο προβλήτα και η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, κυριάρχησαν στη σημερινή επίσκεψη του κ. Θεόδωρου Καράογλου στις εγκαταστάσεις της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Λιάγκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο-Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Franco Nicola Cupolo.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Αθανάσιο Λιάγκο, για τα σημαντικά αναπτυξιακά βήματα που κάνει η Διοίκηση προκειμένου να καταστήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα και το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική που ακολουθείται για την άνοδο της εμπορευματικής κίνησης και τη μετεξέλιξη του σε ανταγωνιστικό λιμάνι διεθνούς βεληνεκούς.

“Για να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ακόμη πιο ανταγωνιστικό και πιο εξωστρεφές πρέπει να ολοκληρώσουμε ταχύτατα τις βασικές υποδομές” ανέφερε ο κ. Λιάγκος στην τοποθέτησή του, ευχαριστώντας τον κ. Καράογλου για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στο αναπτυξιακό και επενδυτικό πλάνο που εφαρμόζει η Διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Παίρνοντας το λόγο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ξεχωριστή μνεία στα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταγράφει η Διοίκηση του Οργανισμού, καθώς και στις στοχευμένες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για να αναδείξει τη γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να το καταστήσει μέσο προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και σημαντικό κόμβο μεταφορών.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: “Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται σε λιμάνι της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ανάπτυξης. Ο εκσυγχρονισμός του θα οδηγήσει σε αυξημένη δραστηριότητα που συνεπάγεται βελτίωση του εξαγωγικού τοπίου στη Μακεδονία και τη Θράκη και φυσικά οικονομική πρόοδο της ευρύτερης περιοχής.

Η θετική του επίδραση θα γίνει ορατή τα επόμενα χρόνια και το λιμάνι μας θα αποτελέσει κύρια εμπορευματική πύλη της Ευρώπης, βοηθώντας ενεργά τη Βόρεια Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερες, μεγαλύτερες και σημαντικότερες επενδύσεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συνεργάζεται στενά με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ώστε η αναβάθμιση του ΟΛΘ να αλλάξει την εικόνα της Μακεδονίας και της Θράκης”.

 

Προηγούμενο άρθρο06-10-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στη Βεργίνα τηλεόραση και την εκπομπή “Τα Λέμε”
Επόμενο άρθροΔιακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υποστήριξης, διαχείρισης και υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «Τοπική Ανάπτυξη και Διασυνοριακή Συνεργασία στον τομέα των Αγροτικών Προϊόντων και της παραδοσιακής Διατροφής – Local Development and Cross Border Cooperation in the area of Agricultural Products and Traditional Food και ακρωνύμιο: LOC FOOD» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας-Black Sea Basin 2014-2020 (Α.Π.: 4721/01-10-2020).