Συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση

ypes press002
ypes press002

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώστα Βλάση, είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο συντονισμός δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και την Εθνική μας παλιγγενεσία.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην πολύτιμη συνεισφορά του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ) στην προστασία και ανάδειξη του Αγίου Όρους, με σεβασμό στην παράδοση, με συνεκτίμηση της αισθητικής και μνημειακής του αξίας, όπως επίσης και της λειτουργικής τους αναγκαιότητας.

Τέλος, ακολούθησε και μια πρώτη συζήτηση για την πραγματοποίηση κοινών επετειακών εκδηλώσεων το 2022, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο με τον κ. Βλάση, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε πως “η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η θυσιαστική προσφορά των Μακεδόνων αγωνιστών είναι ιστορικά αδικημένη, ωστόσο είναι ισότιμη και εξίσου ένδοξη. Ο καπετάν Χάψας, ο Εμμανουήλ Παπάς και οι υπόλοιποι που θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος στέκουν στο βάθρο της αθανασίας δίπλα στον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα και τους άλλους ήρωες” σημείωσε.

“Οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν ένα σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας, το οποίο δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο. Οφείλουμε να τους συμπεριλάβουμε στον κεντρικό σχεδιασμό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση” τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης.

Προηγούμενο άρθρο15-06-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Focus Fm 103,6 και την εκπομπή “Focus στη 1 “
Επόμενο άρθροO Θ. Καράογλου θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της ΑΖΚ την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020