Έναρξη έργου Ευρωπαϊκού έργου για τα αγροδιατροφικά προϊόντα

ypes press002
ypes press002

ΕΝΑΡΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Με ψηφιακό τρόπο o Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου υπέγραψε σήμερα στο Διοικητήριο το Σύμφωνο Επιχορήγησης (Grand Contract) το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του έργου Loc-Food  “Τοπική ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων”. Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Interreg “Black Sea Basin Programme 2014-2020” και επιλέχθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ανοικτής πρόσκλησης της Διαχειριστικής Αρχής που εδρεύει στη Ρουμανία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) αποτελεί τον Επικεφαλής Εταίρο και συντονιστή του έργου, με εταίρους και συνεργάτες το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (πρώην ΑΤΕΙ), το Πανεπιστήμιο “Dunarea de Jos University” της Ρουμανίας, την Αναπτυξιακή  Ένωση ” Association of Tourism Development in Moldova” από τη Μολδαβία, το Πανεπιστήμιο “Varna University of Management” της Βουλγαρίας και την Ακαδημία “Odessa National Academy of Food Technologies” της Ουκρανίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 798.927,50 ευρώ με την εθνική συμμετοχή να ανέρχεται σε 8% και την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο 92%.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας μέσω ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών που ενσωματώνουν οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας. Το έργο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και προώθηση τοπικών παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων διατροφής, συμβάλλοντας στην αγροτική κοινότητα, στην κοινωνική ένταξη, στη διατήρηση του πολιτισμού και της βιοποικιλότητας μέσω της εφαρμογή κοινών στρατηγικών για κοινές προκλήσεις και υποστήριξη των τοπικών δραστηριοτήτων. Οι δράσεις του έργου θα προωθήσουν τις διεθνικές εταιρικές σχέσεις για ανταλλαγή ορθών πρακτικών, ημέρες ενημέρωσης, εκπαιδευτικά σεμινάρια, επιτόπιες επισκέψεις, δημιουργία Συλλόγων Παραγωγών Παραδοσιακών Τροφίμων και ένα Δίκτυο της Μαύρης Θάλασσας για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων.

Προηγούμενο άρθροΟ Θ. Καράογλου στο Διδυμότειχο την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Θ. Καράογλου στη 2η Ε.Μ.Α.Κ. της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και την Αεροπορική βάση των Canadair CL-415