Θ. Καράογλου: “Βήμα-βήμα επανερχόμαστε στην κανονικότητα”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”

“Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αλλαγής σελίδας” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον “αέρα” του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και την εκπομπή “θέσεις και απόψεις”, με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

“Βήμα-βήμα επανερχόμαστε σε μια κανονικότητα. Όχι βέβαια με τη μορφή που ξέραμε πριν μερικούς μήνες, αλλά με νέα δεδομένα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: “Το κέρδος για την πατρίδα μας είναι ότι μπόρεσε να αντιμετωπίσει με σχετική επιτυχία το ζήτημα του κορωνοϊού, κατορθώνοντας να γίνει παγκόσμιο πρότυπο και να λογίζεται ως μια από τις εφτά χώρες σε όλη την υφήλιο με τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό το Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Αναφερόμενος στη “γέφυρα ασφάλειας” που εφαρμόζεται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου με σκοπό την ομαλή μετάβαση στη νέα κανονικότητα, ο κ. Καράογλου εξήγησε οτι μέσα από δυναμικές παρεμβάσεις η Κυβέρνηση στηρίζει εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει. “Βάσει του συγκεκριμένου και συγκροτημένου σχεδίου που έχουμε εκπονήσει ανά κλάδο, στόχος μας είναι να περιορίσουμε την ύφεση όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στον κλάδο της εστίασης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να βοηθήσει τους επαγγελματίες του χώρου, διότι αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητά του”.

Όπως είπε: “Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Εκείνο που προέχει φέτος είναι να αντέξουν οι επιχειρήσεις και να σταθούν στα πόδια τους ώστε του χρόνου, που θα είναι σαφέστατα μια καλύτερη χρονιά αφού προσδοκούμε να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο και η κατάλληλη θεραπεία για τη νόσο του κορωνοϊού, να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος”.

Προηγούμενο άρθρο07-05-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1 και την εκπομπή Realιστικά
Επόμενο άρθρο08-05-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Fm-100 και την εκπομπή “Θέσεις και Απόψεις”