Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ μετέβει στο Άγιο Όρος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις

ypes press002
ypes press002

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΕΔΑΚ ΜΕΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ μετέβει από νωρίς το πρωί στο Άγιο Όρος για να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Κύριο μέλημα του κλιμακίου, το οποίο αποτελείται από τον Διευθυντή του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς και δυο μηχανικούς, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία μεταξύ του λιμανιού της Δάφνης και  των Καρυών.

Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι του Αγίου Όρους με τη διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, για αυτό δρομολογούνται οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία των Ιερών Μονών.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: “Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβόλι της Παναγιάς.  Συνομίλησα με την Ιερά Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, διαβεβαιώνοντας τους πως η Κυβέρνηση είναι παρούσα. Η στήριξη όλων των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές είναι αυτονόητη”.

Προηγούμενο άρθρο07-04-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Atlas Τηλεόραση και την εκπομπή “Αυτοδιοικητικά”
Επόμενο άρθρο08-04-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Status Fm 107,7 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη