Πρόσκληση σε ξενάγηση στην έκθεση τέχνης “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

ypes press002
ypes press002

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.30, ο Υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, προσκαλεί τους Εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ειδική ξενάγηση στην έκθεση τέχνης που διοργανώνει το Διοικητήριο με τίτλο “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη“.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, για πρώτη φορά, θα συγκεντρωθούν και θα εκτεθούν 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η “συμβολή” του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης. Επίσης, μέσω των εκθεμάτων, καταγράφεται η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο Άγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

 

Προηγούμενο άρθρο22-10-2019 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου στον 102 fm της ΕΡΤ-3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μητράκη
Επόμενο άρθροΔήλωση Θ. Καράογλου για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Γουμένισσας (23-10-2019)