Θ. Καράογλου: «Στόχος η δωδεκάμηνη ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της Β. Ελλάδας»

ypes press002
ypes press002

Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ”

Οι τρόποι τόνωσης της τουριστικής κίνησης της Θεσσαλονίκης, η περαιτέρω προβολή της πόλης με σκοπό τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της και οι επενδυτικές δυνατότητες στην ξενοδοχειακή αγορά της ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρίνο.

Επίσης, ο κ. Μανδρίνος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης από καταλύματα που έχουν άδεια ενοικιαζόμενων δωματίων και παρουσιάζονται ως τέτοια στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι ο τουρισμός έχει τη δυναμική να αποτελέσει αιχμή του δόρατος του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας. “Υγιής τουρισμός σημαίνει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως η τόνωση της τουριστικής κίνησης στο σύνολο της χώρας αποτελεί “εθνική υπόθεση”, ενώ  ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του πλάνου δράσεων που επεξεργάζεται το Υφυπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, για τη δωδεκάμηνη ισόρροπη και ισότιμη τουριστική ανάπτυξη κάθε τοπικής κοινωνίας της Βόρειας Ελλάδας.

 

Προηγούμενο άρθρο05-08-2019 Ο Θ. Καράογλου στην Πρωινή Πτήση στον Παραπολιτικά Fm
Επόμενο άρθρο09-08-2019 Ο Θ. Καράογλου στον Focus Fm