Περιοδεία στο νομό Πέλλας πραγματοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Περιοδεία στο νομό Πέλλας πραγματοποίησε  η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η υφυπουργός επισκέφτηκε την Άρνισσα, τόπο καταγωγής της, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας και συνομίλησε με γιατρούς και ασθενείς. Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τις ανάγκες που υπάρχουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών της Άρνισσας αλλά και των γύρω χωριών.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας με τους γιατρούς σημείωσε: ‘Στο θέμα της υγείας έχουν γίνει πολλά. 20.000 προσλήψεις την τελευταία 5ετια. Αν προκύπτουν ελλείψεις, υπάρχουν δυνατότητες για προσλήψεις στο μέλλον. Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση και είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθιο το σύστημα υγείας. Η πολιτική κατεύθυνση είναι να στηριχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας’.

Στη συνέχεια η υφυπουργός επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Βεγορίτιδας, τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Γυναικών “Ο Βόρας” και αμέσως μετά έκανε βόλτα στη λαϊκή αγορά Άρνισσας όπου συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το χωριό Παναγίτσα και την Αερολέσχη Έδεσσας.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε τον Νέο Άγιο Αθανάσιο όπου συναντήθηκε με ξενοδόχους και άλλους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και αγρότες. Ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, η μεταποίηση προϊόντων τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου. Τονίστηκε η ανάγκη για υλοποίηση  αρδευτικών έργων και η επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου, η οποία σήμερα δεν ξεπερνά, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, τους δύο μήνες.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου τόνισε προς τους παρευρισκόμενους ότι “πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον στον τουρισμό και να καταγράψουμε τα προβλήματα. Ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον τουρισμό αλλά ο ορεινός τουρισμός δεν έχει λύσει τα προβλήματα. Θα ξαναέρθουμε να συζητήσουμε ένα ένα τα ζητήματα. Αλλά απαιτείται οργάνωση και από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής”.

Η περιοδεία στο νομό τελείωσε με μια βόλτα στο κέντρο της Έδεσσας.

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία στο Νομό Ροδόπης πραγματοποιεί αύριο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση του νέου προγράμματος με διακριτικό τίτλο «Παράγω»