Στόχος μας είναι να καταλάβει ο κόσμος τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών

ypes press002
ypes press002

 

 

Στα σημαντικά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Η Υφυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία και υπογράμμισε πως είναι υπερήφανη γι’αυτή καθώς «λύνει ουσιαστικές διαφορές μεταξύ της χώρας μας και της Βόρειας Μακεδονίας οι οποίες ταλάνιζαν την εξωτερική πολιτική εδώ και 30 χρόνια».

«Στόχος της κυβέρνησης και δικός μου, είναι να καταλάβει ο κόσμος της Μακεδονίας πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία γι αυτούς. Ειδικά στη Μακεδονία έχουμε άμεση σχέση με τη γειτονική μας χώρα και άρα εδώ θα φανούν πραγματικά τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συν ανάπτυξης για την περιοχή όσο και σε επίπεδο οικονομικών και εμπορικών σχέσεων» τόνισε η Υφυπουργός.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στη στάση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα τονίζοντας πως «προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει πάνω στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους το επόμενο διάστημα». Λογικές όπως αυτή που εξέφρασε ότι «δεν θα αλλάξω τις πινακίδες δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα».

Αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα. Χατζηγεωργίου είπε πως ο Πρωθυπουργός έδωσε ένα στίγμα της επόμενης περιόδου για την κυβέρνηση.

«Αυτό που ενδιαφέρει και εμάς στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός.  Όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, τα μέτρα ανακούφισης προς την κοινωνία έχουν ήδη νομοθετηθεί» και αναφέρθηκε στην επιδότηση ενοικίου,

ένα μέτρο με το οποίο- όπως είπε- η κυβέρνηση ξεκινά να κάνει μία οριζόντια πολιτική δημιουργώντας ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας για την πρώτη κατοικία.

«Το γεγονός ότι 260.000 νοικοκυριά, 700.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από το επίδομα στέγασης είναι πολύ σημαντικό καθώς η πρόνοια είναι στο πυρήνα της πολιτικής μας».

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις επί της διακήρυξης με ΑΔΑΜ 19PROC004442718 2019-02-11 (ΑΠ 987 /21-02-2019)
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στο ΥΜΑΘ του Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας