Νέο πρόγραμμα Οργάνωσης και Ενίσχυσης Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης

ypes press002
ypes press002

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ» υπέγραψε η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.
Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ, στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και τη Θράκης καθώς και σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ.
Το έργο αφορά σε ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης, συνέδρια, καμπάνιες ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά εργαστήρια, προώθηση καλών πρακτικών και δικτύων σε στοχευμένα θέματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και είναι συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία και εφόσον προβλέπεται ρητά στο καταστατικό τους.
Η υποβολή ξεκινά από την ημερομηνία δημοσίευσης (14/1/2019) στον ιστότοπο του Υπουργείου (www.mathra.gr) και ολοκληρώνεται στις 31/1/2019 και ώρα 12.00
Με σκοπό την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος, το Υπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18.00-20.00 στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «Μουσείο»

Προηγούμενο άρθροΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ).
Επόμενο άρθρο«Το ΥΜΑΘ στέκεται δίπλα σε όσους χρειάζονται την υποστήριξή μας για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα»