«Οι νέοι είναι το μέλλον αλλά και το παρόν αυτή της χώρας. Αυτό το παρόν το διεκδικούμε και το φτιάχνουμε μαζί».

ypes press002
ypes press002

«Οι νέοι είναι το μέλλον αλλά και το παρόν αυτή της χώρας. Αυτό το παρόν το διεκδικούμε και το φτιάχνουμε μαζί».

Το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων φορέων και συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης, παρουσιάστηκε, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” στη ΔΕΘ.
Οι επιχορηγούμενες νεανικές δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ, αφορούν στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες νεανικής δικτύωσης.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΥΜΑΘ για τη συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.
«Καλέσαμε τις συλλογικότητες νέων από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη για να τους παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που βγαίνει με ανοιχτή προκήρυξη και αυτό είναι μια φρέσκια ιδέα για το ΥΜΑΘ» υπογράμμισε η κα. Νοτοπούλου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της που για πρώτη φορά το ΥΜΑΘ απευθύνεται με ανοιχτή προκήρυξη για τέτοιες δράσεις, σε συλλόγους και σωματεία της νεολαίας.
Η απόφαση για τη χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο σε κοινή επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με την Υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου , στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση, υπογράφτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ ( https://www.mathra.gr/?p=20757).
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι ανοικτή εδώ και δέκα μέρες και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 4 Ιανουαρίου. Mετά από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και εφόσον εγκριθούν, οι δράσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου, μέχρι την 31η Μαρτίου 2019.
Το πρόγραμμα «συναντιέται με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις για τη νεολαία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους και στις τοπικές κοινωνίες» είπε η κα. Νοτοπούλου προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει κι ένα ακόμη πρόγραμμα από το ΥΜΑΘ, που αφορά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, για ανθρωπιστικές δράσεις.

Προηγούμενο άρθρο«Το ΥΜΑΘ θέτει ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική»
Επόμενο άρθροΔΤ. ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ