ΔΤ – Ομιλία της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στη σύσκεψη «Συγκρότηση και Λειτουργία φορέα διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου»

ypes press002
ypes press002
Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με θέμα «Συγκρότηση και Λειτουργία φορέα διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου», παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου.
Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στη σχετική παρέμβασή της, αναφέρθηκε στη σημασία του Θερμαϊκού Κόλπου για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στα συστήματα πρόληψης και προστασίας που έχουν επιτυχημένα εφαρμοστεί σε αντίστοιχους κόλπους του εξωτερικού, όπως π.χ τη Σιγκαπούρη και το Ρίο ντε Τζανέιρο, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα αντίστοιχων δράσεων στον Θερμαϊκό. Παρουσίασε επίσης την ανάγκη μιας κεντρικής δομής με την ευθύνη της πρόληψης, της διάγνωσης και της αντιμετώπισης των κινδύνων για την υγεία του Θερμαϊκού Κόλπου.
Η Υφυπουργός τόνισε:
«Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα δείχνει ότι διαφορετικοί φορείς εμπλεκόμενοι με το Θερμαϊκό κόλπο, o Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Δέλτα, το Α.Π.Θ., οι Περιφέρειες κ.ά. διαθέτουν π.χ. μετρητικά συστήματα, τα οποία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Έτσι, καταναλώνονται πόροι μόνο για την καταγραφή αποσπασματικών δεδομένων του προβλήματος χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησής τους. […] Δεν χρειαζόμαστε ένα φορέα να γνωμοδοτεί ή συντονίζει, αλλά ένα φορέα που να έχει την τεχνογνωσία και την αρμοδιότητα να προλαμβάνει, να διαγιγνώσκει και να αντιμετωπίζει άμεσα τους κινδύνους».
Προηγούμενο άρθροΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤ’ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡ.20 ΤΟΥ Ν.4412/16 ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΤΕΥΔ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Επόμενο άρθροΜήνυμα της ΥΜΑΘ για την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.