ΔΤ – Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην τελετή εγκαινίων της επώνυμης έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ.

4
4

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή εγκαινίων της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο μεταξύ άλλων δήλωσε:

Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου για την ίδρυση της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι μια έδρα πολύτιμη για όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, όπως και για το Ελληνικό Κράτος. Θεωρώ ότι θα ενισχύσει και τις προσπάθειες που κάνουμε στο ΥΜΑΘ για τη διαφύλαξη και την προστασία της Μνήμης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας. Με τη παρουσία της, μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένα στην κατοχύρωση και στην ανάδειξη της μακραίωνης πορείας μας, που περιλαμβάνει τη Γενοκτονία των Ποντίων, την παρουσία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία και τη Μαύρη Θάλασσα και τις ανταλλαγές πληθυσμών στις κοιτίδες του Πολιτισμού μας.

(*το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Υφυπουργού στο συνημμένο αρχείο)

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Ομιλία της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και χαιρετισμός στην έκθεση “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη των Σπουδαστών του ΙΕΚ Δέλτα στην ΥΜΑΘ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά