Η ΥΜΑΘ εγκαινίασε το Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη

1484393331
1484393331

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαϊου, χαιρετισμό στην 8η Ημερίδα του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ με θέμα: “Ενισχύοντας τη Βιομηχανία των Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα”. Στο πλαίσιο της ημερίδας, η Υφυπουργός εγκαινίασε το ερευνητικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας “Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών” (COPE-H) στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συνεργασία ανάμεσα στον ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A) και τον αντίστοιχο ιαπωνικό φορέα JAPEC.

 

Η Υφυπουργός χαιρετίζοντας τους διοργανωτές, τους ερευνητές και τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω:

«[…]Η δημιουργία του κέντρου Οργανικών και Τυπωμένων Ηλεκτρονικών, όπως και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό Σύνδεσμο HOPE-A  και τον αντίστοιχο Ιαπωνικό φορέα JAPEC, θα αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας για την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα. Συγχαίρω τους παράγοντες των πρωτοβουλιών και τα στελέχη του ΑΠΘ, γιατί με το έργο τους βοηθούν τη χώρα μας να αποκτήσει θέση στην τεχνολογική πρωτοπορία και να τεθούν βάσεις για την περαιτέρω βιομηχανική μας ανάπτυξη.  Επαληθεύεται η ισχυρή πεποίθηση ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα μεγάλο υπόβαθρο ανήσυχων πνευμάτων και επιστημόνων, που είναι έτοιμοι να μεγαλουργήσουν δημιουργικά και παραγωγικά, φτάνει να αποκτήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις  και να τους δοθούν τα κατάλληλα ερείσματα.

Εργαζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, ώστε να μη χαθεί ξανά καμία ευκαιρία ανάπτυξης και πρωτοπορίας από τη χώρα μας. Είναι πλέον ζητούμενο μια ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσω της υψηλής τεχνολογίας, με τη συνδρομή των επιστημόνων, των ακαδημαϊκών και των ερευνητών μας. Πιστεύω ότι με το πολύ καλό έργο που γίνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και μέσω του Ερευνητικού Κέντρου και των διεθνών συνεργασιών του, θα δημιουργήσουμε πολλές από τις προϋποθέσεις για να επανατοποθετηθούμε δημιουργικά και παραγωγικά στο παγκόσμιο σκηνικό […]



Προηγούμενο άρθροΔήλωση της ΥΜΑΘ για τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ρωσίας στο Αεροδρόμιο Μακεδονία
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τους υπεύθυνους της TAP-AG