Η ΥΜΑΘ στην εκδήλωση για την Αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής

1484394125
1484394125

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την “Αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής”. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Μπαντουδάκης, αστυνομικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας. 


Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της υπογράμμισε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κρατικοί λειτουργοί στις μέρες μας, εξήρε το έργο των αστυνομικών διευθύνσεων της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη ο αστυνομικός του σήμερα να είναι φίλος, σύμβουλος, προστάτης και συνεργάτης του Πολίτη, της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας, και υπογράμμισε τη σημαντικότητα στους σχεδιασμούς που θα γίνουν να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανάγκες των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Υφυπουργός, κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε : 

Η ανάγκη για συνεχή αυτοκριτική, βελτίωση και αναπροσδιορισμό, είναι απαραίτητη. Όχι μόνο για την Αστυνομία, αλλά για όλους όσοι εργαζόμαστε στη λειτουργία του κράτους, και κατ’ επέκταση για όλους τους Έλληνες, γιατί όλοι μας συμμετέχουμε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην ολοκλήρωση της κρατικής οντότητας. Πρέπει να βρούμε περισσότερους και πιο ικανούς τρόπους για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά την ατιμωρησία, την ανομία και την παράκαμψη της νομιμότητας, γιατί αυτά δεν ήταν απλά κηλίδες που λέρωσαν τον πολιτικό και τον κρατικό χώρο τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά κατέληξαν να γίνουν πηγές δυστυχίας για όλους τους Έλληνες.

Οι υπηρεσίες μας έχουν άψογους αξιωματικούς, με υψηλή συνειδητοποίηση των υπηρεσιακών στόχων και αναγκών, καθώς και στελέχη με επιστημονική γνώση και άποψη. Με τη βοήθειά τους, και με τη συνεργασία φυσικά των κυβερνητικών φορέων, πιστεύω ότι θα γίνουν οι καλύτερες δυνατές αναδιατάξεις, ώστε να βοηθηθεί και να λειτουργήσει το σώμα πιο αποτελεσματικά. Έχει ιδιαίτερη σημασία σε οποιαδήποτε σχεδιασμό να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πρέπει να υπάρχει συνειδητοποίηση της αποστολής και των αναγκών, αλληλεγγύη με τους συναδέλφους και τους υπόλοιπους φορείς, και κυρίως επικοινωνία και διαφάνεια, ώστε τα προβλήματα να γίνονται γνωστά και να λύνονται από κοινού, με τον πιο δίκαιο τρόπο.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ομιλία της Υφυπουργού, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, σε ευρεία σύσκεψη στον Ο.Ε.Ε.Θ.
Επόμενο άρθροΔραστηριότητες της ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του εκθεσιακού τρίπτυχου Polis – Philoxenia & Destination Thessaloniki