Δραστηριότητες της ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του εκθεσιακού τρίπτυχου Polis – Philoxenia & Destination Thessaloniki

1484394114
1484394114

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο πλαίσιο του εκθεσιακού τρίπτυχου Polis – Philoxenia & Destination Thessaloniki, που διοργανώνεται από τον εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) φορέα της Δ.Ε.Θ. Hellexpo, έκανε, ανάμεσα σε άλλες συναντήσεις και επαφές, τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε τη 10η Polis, «Έκθεση που Αποτελεί Σημείο Συνάντησης για τις Δημοτικές Αρχές ανά την Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε η Δ.Ε.Θ. και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόξενοι, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, και άλλα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η Υφυπουργός κατά την ομιλία της για την κήρυξη των εγκαινίων εξήρε το έργο των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των διοργανωτών της έκθεσης που «μας δίνουν για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε πώς θα κάνουμε το μέλλον μας καλύτερο» όπως είπε, και κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν και να γιγαντώσουν την Polis, να την επισκεφτούν και να εκφράσουν δυναμικά το ενδιαφέρον τους για τη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντος μας.

Το πρωί της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παρέστη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εκθεσιακού Κέντρου «Αιμίλιος Ριάδης» όπου απεύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του συνεδρίου «DESTINATION THESSALONIKI: 365 days of meetings, studies, sports, cruises, health and wellness» που διοργάνωσε η Δ.Ε.Θ. Helexpo και στον οποίο παραβρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά, σύνεδροι από το Τελ Αβίβ, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Βαρκελώνη και εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός τόνισε τη μεγάλη αξία που έχει η πρωτοβουλία του συνεδρίου για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και κάλεσε τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε ανάλογες δράσεις για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μετά το πέρας του σημερινού συνεδρίου “DESTINATION Θεσσαλονίκη”, η λογική συνέχεια είναι το “DESTINATION Μακεδονία και Θράκη”. Είμαι σίγουρη ότι έχουμε πολλά να πούμε και σε εκείνο το συνέδριο, και πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και επένδυσης να αναδείξουμε!»

Στη συνέχεια η Υφυπουργός επέστρεψε στο Διοικητήριο, όπου ανάμεσα σε άλλες επαφές συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κ. Peter Michalko, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Αργότερα το μεσημέρι η Υφυπουργός παραβρέθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά και Δημάρχων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου απεύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από την Κυβέρνηση και τους σχετικούς φορείς για την προώθηση των τοπικών κοινωνιών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, ειδικά στα θέματα του Τουρισμού.

Τέλος, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφτηκε την έκθεση Philoxenia και το περίπτερο της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παυλίδη, συνομίλησε με τους εκθέτες και τους παρευρισκόμενους, και ανανέωσαν το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη βδομάδα, στην έκθεση «ΘΡΑΚΗ» που διοργανώνεται στην Κομοτηνή.

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ στην εκδήλωση για την Αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης