Δήλωση της ΥΜΑΘ για τον νέο Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχετικά με την τοποθέτηση του Δρ. Παντελή Αγγελίδη ως Προέδρου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, δήλωσε:

Η τοποθέτηση του Δρ. Παντελή Αγγελίδη στη θέση του Προέδρου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, έγινε μετά από την προσεκτική αναζήτηση του ανθρώπου εκείνου που θα μπορέσει να συνεχίσει επιτυχώς τη μέχρι σήμερα δράση της ΑΖΚ, και να την ενισχύσει προσδίνοντας ακόμη μεγαλύτερο όραμα και υψηλούς στόχους.

Η ΑΖΚ δημιουργήθηκε για να γίνει κέντρο προώθησης της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής έρευνας που γίνεται στη Μακεδονία. Σε τέτοιες θέσεις χρειαζόμαστε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται και μπορούν να διαχειριστούν τις πολυπλοκότητες των επιχειρηματικών και ερευνητικών εγχειρημάτων. Ανθρώπους με εμπειρία, με πορεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με επαφές και συνδέσμους με τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο όλου του πλανήτη. Αλλά πάνω από όλα, για να μπορέσουν να ενεργοποιήσουν και να εμπνεύσουν τους συνεργάτες τους, πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν οι ίδιοι όραμα και πάθος για δημιουργία και παραγωγικότητα.

Η προσωπική πορεία του δρ. Αγγελίδη* ως επιχειρηματία, ως εφευρέτη / δημιουργού και ως επιστήμονα, νομίζω ότι υπερκαλύπτει τα απαιτούμενα. Με τη γνώση και την εμπειρία του είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει δημιουργικά τους συνεργάτες της ΑΖΚ.

Ευχαριστώ επίσης τον προηγούμενο πρόεδρο της ΑΖΚ, Δημήτρη Λακασά και το  διοικητικό συμβούλιο, για το έργο τους, με το οποίο τέθηκαν οι βάσεις του συστήματος καινοτομίας που δημιουργεί η ΑΖΚ, επεκτάθηκε ο διαθέσιμος χώρος και δημιουργήθηκε ένα δίκτυο περισσότερων από 100 νεοφυών επιχειρήσεων. Ευχαριστώ τον κ. Λακασά και για τη δήλωσή του ότι θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και τον διαβεβαιώνω ότι η βοήθεια και η συμπαράστασή του θα είναι πολύτιμη για τις προσπάθειές μας. Μόνο συντεταγμένοι εξάλλου και με πλήρη αλληλεγγύη των δημιουργικών προσώπων και δυνάμεων θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία ενός σταθερού υπόβαθρου δημιουργικότητας και παραγωγικότητας, πάνω στο οποίο θα χτίσουν οι επόμενες γενιές.

 


Σημείωση(*):

  • Ο Παντελής Αγγελίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
    Είναι αναπλητωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
    Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση οργανισμών καινοτομίας στο ΜΙΤ Sloan.
    Έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής του MIT Media Lab και επισκέπτης καθηγητής του University of Barcelona Medical School.
    Ανάμεσα σε άλλες ερευνητικές δραστηριότητες στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπήρξε συντονιστής σε έξι διευρωπαϊκά έργα και συμμετέχων σε 37 διευρωπαϊκά και πέντε εθνικά έργα.
    Ως επιχειρηματίας έχει σημαντική παρουσία στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών υγείας και τηλεϊατρικής (με την εταιρεία Vidavo, της οποίας είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος).
    Είναι επίσης συγγραφέας, εφευρέτης, και αναπτύσσει εφαρμογές λογισμικού υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων.

 

Προηγούμενο άρθροΥΜΑΘ – Καθαρισμός του Θερμαϊκού
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σε περιφερειακή εκδήλωση του ΣΕΤΕ