Η Υφυπουργός στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων στη Ρεντίνα

1484394544
1484394544

Στο στρατόπεδο «Γεώργιος Κατσάνης» στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε την Κυριακή 24 Μαϊου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους μας αγώνες.

Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων Καταδρομέων, ενώ στον χαιρετισμό της, τόνισε τα εξής:

Οι Καταδρομείς μας έχουν αποδείξει αμέτρητες φορές ότι όταν καλούνται να προστατεύσουν την πατρίδα, δείχνουν υπεράνθρωπη αποφασιστικότητα και ηρωισμό, που τολμάει να φτάσει στην αυτοθυσία και να αψηφήσει το θάνατο.


Δεν ξεχνάμε τις οικογένειες που άφησαν πίσω και συμπάσχουμε με αυτές, μοιραζόμαστε τον πόνο τους. Οι θυσίες των ανθρώπων τους δεν θα πάνε χαμένες και το Ελληνικό Κράτος θα τις τιμά πάντοτε.


Οι καταδρομείς μας εκπαιδεύονται σκληρά και αγρυπνούν μέρα και νύχτα, με πραγματική αυταπάρνηση, για να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Είμαστε περήφανοι που τηρούν όλες τις ηθικές επιταγές και τους διεθνείς κανονισμούς ενός στρατιωτικού σώματος που δρα με σκοπό την προώθηση της Ειρήνης και της ευνομίας.


Ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των πεσόντων μας δίνει και εμάς τη δύναμη και την αποφασιστικότητα για να πολεμήσουμε με το ίδιο υψηλό φρόνημα για την Ελλάδα και το λαό της. Οι ψυχές των ηρώων που έδωσαν εδώ τη ζωή τους, ας αναπαυθούν εν Ειρήνη, με τη σιγουριά ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και ότι θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ στην Κομοτηνή, στη τελετή έναρξης της 1ης Θρακο-Μακεδονικής ‘Συνέργειας’
Επόμενο άρθροΥπό την προεδρία της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά συνεδρίασε το Δ.Σ. του Κε.Δ.Α.Κ.