Η Υφυπουργός δέχτηκε την επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ρουμανίας

1484394657
1484394657

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δέχτηκε σήμερα Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 στο ΥΜΑΘ, την επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Ρουμανίας, Salamon Paven Martin Ladislau.

Mετά τη συνάντηση, η Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πρώτη αυτή συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας, επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, το πλαίσιο της καλής συνεργασίας και την ιδιαίτερη σχέση των λαών μας. Σήμερα κάναμε μία πρώτη συζήτηση, βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός εμπορικού επιμελητηρίου, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών, για να εξυπηρετηθούν τα κοινά συμφέροντα. Υπάρχει επίσης ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Γενικό Πρόξενο για θέματα τουρισμού, καθώς η χώρα μας, και ιδιαίτερα η Μακεδονία και η Θράκη, δέχονται πολλούς Ρουμάνους επισκέπτες. Επιθυμούμε να αυξηθεί αυτός ο αριθμός, ενώ υπάρχει και αντίστοιχος αριθμός Ελλήνων που επισκέπτονται τη Ρουμανία.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας, Salamon Paven Martin Ladisla, τόνισε:

Με την κυρία Υφυπουργό, συζητήσαμε για τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας σε ένα γενικό πλαίσιο. Μεταφέραμε το μήνυμα στήριξης και υποστήριξης της κυβέρνησης της Ρουμανίας προς τον ελληνικό λαό και προς την ελληνική κυβέρνηση. Διέκρινα ότι η κυρία Υφυπουργός είναι ανοιχτή προς τις προτάσεις μας και εξέφρασε την ικανοποίηση και την επιθυμία συνεργασίας προς όφελος και των δύο χωρών. Ελπίζουμε όλες οι προτάσεις και οι ιδέες να υλοποιηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις της ΥΜΑΘ με Γενικούς Προξένους Γαλλίας και Ρουμανίας
Επόμενο άρθροΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ) ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ