Η Υφυπουργός ΥΜΑΘ στις πληγείσες περιοχές των Σερρών

ypes press002
ypes press002

Χθες, Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστα Πουλάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Σερρών κ. Γιάννη Μωυσιάδη, όπου εξέθεσε την κατάσταση για τις καταστροφές που υπέστησαν περιοχές του Νομού Σερρών από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις πλημμύρες.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Αναστάσιο Μαυρόπουλο, και τον Διευθυντή Σχεδιασμού Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Φοίβο Θεοδώρου, οι οποίοι ήδη είχαν θέσει το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συμμετείχε καταρχάς στις Σέρρες σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Αντιπεριφέρεια Σερρών με παράγοντες των πληγεισών περιοχών, στην οποία εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης (ιδιαίτερα των αναχωμάτων).

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός κα Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτριος Νόττας, η Δήμαρχος Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα και εκπρόσωπος του Δημάρχου Νέας Ζίχνης, επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές του νομού, όπου έκαναν επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώνοντας από κοντά την καταστροφή των υπό καλλιέργεια εκτάσεων και το γεγονός ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, με εξαίρεση τον Πεθελινό Σερρών (για τον οποίο ήδη λαμβάνεται ειδική μέριμνα).

Η Υφυπουργός επικοινώνησε και με τον Υπουργό Άμυνας, Παναγιώτη Καμμένο και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, οι οποίοι την ενημέρωσαν, ότι θα αποσταλεί άμεσα εξειδικευμένο κλιμάκιο του Στρατού προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ήδη από χθες, Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, μετά από επικοινωνία της Υφυπουργού, ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, έστειλε στρατιωτικό επιστήμονα στις πληγείσες περιοχές για να προβεί σε επιτόπιο έλεγχο και να ενημερώσει τα αρμόδια στρατιωτικά κλιμάκια για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφών.

Η Υφυπουργός παραμένει στις Σέρρες για να συμμετέχει στο συντονισμό των επιχειρήσεων αποκατάστασης των καταστροφών.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην τελετή εγκαινίων του Γαλλικού Μουσείου στο Νεκροταφείο Ζέϊτενλικ
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις Υφυπουργού τη Δευτέρα 16/03/2015