Δηλώσεις της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά μετά από συναντήσεις με τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια και Γενικούς Προξένους

1484394704
1484394704

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, δέχτηκε στις 16 Μαρτίου, στο Διοικητήριο, τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, κ. Θεοχάρη Λαλάκο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα θέματα της Πρεσβείας.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη, η Υφυπουργός δέχτηκε κατά σειρά:

1) τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Aleksey Popov.


2) τον Γενικό Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Robert Sanders.


3) τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κώστα Ψευδιώτη.

4) τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Dr. Ingo Von Ross.

Μετά τις συναντήσεις με τον Πρέσβη και τους Γενικούς Προξένους, η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, δήλωσε:

Στις συναντήσεις μου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια και τους Γενικούς Πρόξενους της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Κύπρου, τόνισα ότι η νέα Ελληνική Κυβέρνηση έχει ως κύριο μέλημά της τον σεβασμό της ελληνικής λαϊκής ετυμηγορίας, η οποία εκφράστηκε μέσα από τις πρόσφατες εκλογές. Τον ίδιο σεβασμό η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά από τους διεθνείς εταίρους μας σε όλο τον κόσμο.

Ο ελληνικός λαός επέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να χαράξει μια νέα πορεία για τη χώρα, πάντοτε κοντά στην Ευρώπη και τηρώντας τις διεθνείς συμφωνίες, αλλά με απαίτηση για δικαιοσύνη και ευημερία για όλους τους λαούς, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και κατανόησης.

Δεδομένων των θυσιών του, ο ελληνικός λαός ζητά να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας που αποδείχτηκαν αποτυχημένες για τις Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου και οι οποίες προκαλούν ύφεση και ανθρωπιστικά προβλήματα, ενώ δεν προσφέρουν τίποτα στην ανάπτυξη των λαών που τις υφίστανται. Καλεί τους λαούς Υπενθύμισα στους  κ.κ. Γενικούς Προξένους ότι οι Έλληνες είμαστε συνιδρυτές και συνεμπνευστές του οράματος μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών και της Δικαιοσύνης και δεν θα πάψουμε να εργαζόμαστε για αυτήν.

Άπαντες οι κύριοι Γενικοί Πρόξενοι μου μετέφεραν τη συμπαράσταση των ηγετών των χωρών τους προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση και με διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με όλους τους τρόπους την Ελλάδα καθώς είναι ένα σημαντικό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και εκτελεί ένα πολυεπίπεδο και κοσμοϊστορικό ρόλο στη γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή μας.

Πιστεύω ότι αυτή η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συγκεκριμένων κρατών ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και θα έχει ανάλογη συνέχεια.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις Υφυπουργού τη Δευτέρα 16/03/2015
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Ευάγγελο Αποστόλου