Συναντήσεις ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού με εκπροσώπους επαγγελματιών και εργαζομένων

1484395037
1484395037

Συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων και των αυτοκινητιστών της Θεσσαλονίκης είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, απεικονίζονται και στις δικές τους δραστηριότητες. Θα μεταφέρω τα αιτήματα τους και θα υποστηρίξω όσα θεωρώ ότι πραγματικά βοηθούν να λύσουμε τα προβλήματα, όπως είναι η μείωση της φορολογίας και τα θέματα της ρευστότητας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως «η απάντηση στο θέμα της απασχόλησης θα έρθει από την μικρομεσαία επιχείρηση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), Γιάννης Παπαργύρης, υποστήριξε πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),   

 η ΟΒΣΘ, η ομοσπονδία επαγγελματιών εμπόρων (ΟΕΕΘ), ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), το σωματείο ιδιοκτητών ταξί ‘Ο Ερμής’, μαζί με τους φοροτεχνικούς, συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό που ζητήσαμε είναι η κατάργηση της υψηλής φορολογίας ή της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ και του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ)», δήλωσε ο κ. Παπαργύρης. Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), οι οποίοι επέδωσαν στον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, ψήφισμα με τις θέσεις τους.   

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Οι μεταφορές μπορούν να αποτελέσουν το κοινό πεδίο δράσης μεταξύ των χωρών του ΟΣΕΠ”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η ελληνική γλώσσα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”