Γ .Ορφανός “Αναγκαία η εμβάθυνση των σχέσεων με την Βουλγαρία”

1484395323
1484395323

Την πεποίθηση ότι η περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας θα έχει  πολλαπλά οφέλη και για τους δύο λαούς, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ στο Βυζαντινό Μουσείο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στόχος είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

«Πιστεύω ότι οι συνθήκες καλής γειτονίας που υπάρχουν, θα συνεχίσουν προς το καλύτερο, να βελτιώνουμε όλα αυτά που μας ενώνουν καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της ζωής των Βουλγάρων και των Ελλήνων», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και επισήμανε πως η παρουσία του κ. Πλέβνελιεφ στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 1000 χρόνων από το θάνατο του Βούλγαρου βασιλιά, Σαμουήλ, τα λείψανα του οποίου φυλάσσονται  στο Βυζαντινό Μουσείο Πολιτισμού. 

«Έχουμε πολλά να διδαχτούμε από τον τρόπο που η Ελλάδα διαφυλάττει την ιστορική της μνήμη, νοιώθουμε ευγνώμονες για τον αξιοπρεπή τρόπο με τον οποίο φυλάσσονται τα οστά ενός μεγάλου βασιλέως, όπως ήταν ο Σαμουήλ και αυτό αποτελεί απόδειξη για τις πολύ καλές, στενές, φιλικές σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας», τόνισε με την σειρά του, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας και επισήμανε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας υπογράμμισε  πως για κάθε χώρα ο πολιτισμός είναι πηγή δύναμης για το σήμερα και το αύριο. «Υπάρχουν πολλά σημεία που είναι κοινά στους πολιτισμούς μας αλλά και στις προσπάθειες που κάνουμε για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως χώρες», σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες”