Γ. Ορφανός “Σημαντικό οικονομικό γεγονός για τη Χαλκιδική η 4η Γιορτή Κτηνοτροφίας”

1484395545
1484395545

Την έναρξη των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας που διεξάγεται το διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε σημαντικό οικονομικό γεγονός για το νομό Χαλκιδικής τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς όπως τόνισε, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα τοπικά προϊόντα.

«Μέσα από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα της ντόπιας παραγωγής, ενισχύεται η εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα νέων συνεργασιών», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011.

 «Εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,613 δισ. ευρώ, γεγονός που θα συμβάλλει στη δημιουργία 5.000 νέων, άμεσων και έμμεσων θέσεων απασχόλησης σε διάφορους τομείς όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισήμανε και σημείωσε πως η επανατοποθέτηση της οικονομικής δραστηριότητας στην κατεύθυνση της συνεργασίας, θα προσδώσει νέα δυναμική στην αγορά της Χαλκιδικής. 

 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η μάχη κατά των ναρκωτικών μας αφορά όλους”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το φθινόπωρο αλλάζει η οικονομική πορεία της χώρας”