Γ. Ορφανός “Να κάνουμε τον αθλητισμό μέρος της καθημερινότητας μας”

1484395418
1484395418

Την εκτίμηση ότι η συμμετοχή στον αθλητισμό και η αθλητική παιδεία θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, με θέμα «Νίκη της Ολυμπιακής ιδέας  προϋποθέτει ήττα των αναβολικών».

Αναφερόμενος στην αξία του αθλητισμού, ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι συμβάλλει στην διάπλαση προσωπικοτήτων και στην καλλιέργεια συνειδήσεων. «Να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε τα αθλητικά ιδεώδη να έχουν ιδιαίτερη θέση στην ανθρώπινη έκφραση και να διαδραματίζουν αυξημένο ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις, την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα έθνη και τις κοινωνίες», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός σημείωσε πως η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού έπληξε την Ολυμπιακή ιδέα, καθώς, όπως τόνισε, το «ευ αγωνίζεσθαι» αντικαταστάθηκε από την προσπάθεια για διάκριση.

«Έτσι, τα φαρμακευτικά σκευάσματα άρχισαν να εισβάλλουν στη ζωή των αθλητών, ως απαραίτητα συμπληρώματα για υψηλές επιδόσεις ενώ ορισμένοι έφτασαν ακόμα και στο έγκλημα, προκειμένου να πάρουν τη δόση που χρειάζονται. Αυτό είναι ηχηρό σήμα κινδύνου για όλους μας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε την εποχή που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

 « Έλαβα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου, ενισχύοντας τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), ψηφίζοντας στη Βουλή νόμο κατά της φαρμακοδιέγερσης και συμβάλλοντας στην αυστηρή τήρηση των νόμων της Πολιτείας», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Υπόθεση όλων η στήριξη των ατόμων με άνοια”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η αναβίωση των εθίμων συμβάλλει στην αφύπνιση της συνείδησης των Ελλήνων”