Γ. Ορφανός “Να αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις με το Μαρόκο”

1484395389
1484395389

Υπέρ της ενίσχυσης και της εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με το Μαρόκο, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

 Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε άριστο το επίπεδο των διμερών σχέσεων και επισήμανε πως η χώρα μας αναγνωρίζει τον εποικοδομητικό ρόλο του Μαρόκου στον αραβικό κόσμο και στη Βόρεια Αφρική.

«Μεταξύ των δύο κρατών υπάρχει παραδοσιακή συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς ενώ η Ελλάδα είναι αρωγός στην προσπάθεια της μαροκινής κυβέρνησης για ενδυνάμωση των σχέσεων της με την Ε.Ε.», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Αναφερόμενος στην ελληνική ομογένεια που ζει κυρίως στην Καζαμπλάνκα, ο κ. Ορφανός σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι δεν είναι πολυάριθμη, έχει αναπτύξει έντονη εμπορική δραστηριότητα. «Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο οικονομικό επίπεδο, με ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, χρήσιμων για τις δύο χώρες», υπογράμμισε. 

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Η συνεργασία μεταξύ των πόλεων αναδεικνύει την εξωστρέφεια τους”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Το Γ’ΣΣ/NRDC-GR αναδεικνύει τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στη Ν.Α. Ευρώπη”