Γ. Ορφανός “Η σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς θα αποτελέσει την αφετηρία για την επίλυση των προβλημάτων της αγοράς”

1484395559
1484395559

Την πεποίθηση ότι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων θα αποτελέσει την αφετηρία για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, αμέσως μετά το τέλος της δίωρης σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της 79ης ΔΕΘ συμμετείχαν ακόμη οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος και αναπτυξιακής πολιτικής, όπως επίσης και της στήριξης της ρευστότητας των ΜμΕ από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, για τη Μακεδονία και την Θράκη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές, τον τουρισμό, τους χερσαίους μεθοριακούς σταθμούς και την υψηλή φορολογία, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.

«Υπήρξαν συγκροτημένες προτάσεις ενώ ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί έδωσαν απαντήσεις στα ώριμα θέματα. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και ελπίζω η σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων να αποτελέσει την αφετηρία για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι θα δώσει νέα ώθηση και δημιουργία», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.   

 

Προηγούμενο άρθροΣτον αγώνα δρόμου “Τρέξε χωρίς τερματισμό” συμμετείχε ο Γ. Ορφανός
Επόμενο άρθροΕυχές του Γ. Ορφανού στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο