Γ. Ορφανός “Η συνεργασία μεταξύ των πόλεων αναδεικνύει την εξωστρέφεια τους”

1484395402
1484395402

Την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ των πόλεων στην κατεύθυνση της ανάληψης κοινών δράσεων, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικής τους ταυτότητας και την ευκαιρία ένταξης τους στο ευρύτερο εθνικό και διεθνές περιβάλλον, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του 2ου ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα «Πόλη-Εικόνα-Ταυτότητα/Κινητήρια δύναμη για την απασχόληση» που διεξάγεται στο Ωραιόκαστρο, ο κ. Ορφανός επισήμανε πως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η απασχόληση προσωπικού είναι στοιχεία που εντάσσονται στο πλαίσιο της διπλωματίας των πόλεων.

 «Πρόκειται για ένα θεσμό που στοχεύει στη σταθερή συνεργασία μεταξύ των τοπικών διοικήσεων και στην οικοδόμηση γεφυρών φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των εθνών και των πολιτισμών του κόσμου», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και σημείωσε πως μέσα από την σύνθεση δυνάμεων, μπορούμε να πετύχουμε όσα δεν καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι ανάγκη να αναπροσαρμόσουμε την οπτική μας και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επενδύουν στη συνεργασία, έτσι ώστε να χαράξουμε μια κοινή πορεία για το μέλλον», τόνισε ο κ. Ορφανός.   

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού με τον Πατριάρχη Κιλικίας, Αράμ τον Α´