Γ. Ορφανός “Εξαιρετικό το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ουρουγουάης”

1484395480
1484395480

Η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Ουρουγουάης και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με την πρέσβειρα της χώρας, Αντριάνα Λισσιντίνι.

Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο των διμερών σχέσεων και επισήμανε πως υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Συζητήσαμε για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, για την ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο και τους Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως επίσης και για τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά της, η  πρέσβειρα της Ουρουγουάης στην Ελλάδα αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς. «Η ελληνική κοινότητα που ζει στο Μοντεβιδέο είναι πολύ οργανωμένη, έχει την δική της εκκλησία και τις δικές της επιχειρήσεις. Επίσης, υπάρχουν πολλοί Ουρουγουανοί που μαθαίνουν από το γυμνάσιο ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, επειδή για εμάς η Ελλάδα είναι μία από τις αξιοθαμαστες χώρες του κόσμου», δήλωσε η κ. Λισσιντίνι.  

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα του ΥΜΑΘ για την έξυπνη εξειδίκευση στην 79η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας