ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΗ “ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, “Η πρόοδος και η ευημερία της χώρας είναι υπόθεση όλων μας”

ypes press002
ypes press002

Πριν από λίγες ώρες, άνοιξε τις πύλες της η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο οικονομικό-και όχι μόνο- γεγονός της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, γενικότερα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια γιορτή που είναι ταυτισμένη με τη νεότερη ιστορική πορεία και εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, η οποία με την πάροδο του χρόνου αναδείχθηκε σε κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η δυναμική της ΔΕΘ ανεστάλη προσωρινά, εξαιτίας των συμπτωμάτων κόπωσης που προκάλεσε η ύφεση και στον εθνικό εκθεσιακό φορέα.                                

Ωστόσο, η συγχώνευση της ΔΕΘ με την HELEXPO σε ένα ενιαίο οργανισμό, συνέβαλλε στην μείωση των λειτουργικών εξόδων και στη δημιουργία συνθηκών κερδοφορίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναμόρφωση της εικόνας της Διεθνούς Εκθέσεως και στην επανεκκίνηση της λειτουργίας της. Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς αντίληψης που έχει υιοθετήσει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, εντάσσεται και η ενισχυμένη συμμετοχή της σε εκθέσεις του εξωτερικού. Έτσι, με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται ο διεθνής χαρακτήρας του φορέα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις «μετοχές» του στον παγκόσμιο εκθεσιακό χάρτη.

Το βασικό σκεπτικό διεθνοποίησης της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ είναι η συνεργασία με γνώστες του διεθνούς εκθεσιακού αντικειμένου και του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, με στόχο την αύξηση της επιρροής της εταιρείας, την προώθηση προϊόντων, ιδεών, νέων τεχνολογιών, καινοτομίας και συνεισφοράς στην βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ως υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα, μιας και είναι το κύριο ζητούμενο για την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκαν 245 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,39 δισ. ευρώ και δημιουργήθηκαν 5.000 νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Επιπλέον, συμμετέχουμε σε τρία προγράμματα εδαφικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και την Αλβανία και προγραμματίζουμε την ένταξη μας στο πρόγραμμα Life ενώ ολοκληρώθηκε και η παραχώρηση τμήματος έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία του πρώτου θύλακα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ).

Με άξονες λοιπόν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και διαμορφώνουμε τις συνθήκες εκείνες που θα καταστήσουν σταδιακά την χώρα μας, καθοριστικό παράγοντα για τις διεθνείς εξελίξεις. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει τη συνεργασία όλων, διότι η πρόοδος και η ευημερία της χώρας είναι υπόθεση όλων μας.    

 

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ, ΣΤΗΝ «ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ» «Οι πολίτες θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής πολιτικής»
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του πρέσβη της Κύπρου στο ΥΜΑΘ