Γ. Ορφανός “Να βρούμε μια κοινή συνισταμένη για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης”

ypes press002
ypes press002

Την ανάγκη σύγκλισης των απόψεων μεταξύ των φορέων της πόλης, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στο θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Θεσσαλονίκης, που θα εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά την διάρκεια συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Β´ Θερινό τμήμα της Βουλής, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι χρειάζεται πρόσθετη συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

«Από την δική μας πλευρά έχουν τεθεί αρκετά θέματα, για τα οποία πιστεύουμε ότι δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις, δεν εκπροσωπούν τον τρόπο σκέψης που έχουμε σχετικά με το πως βλέπουμε το μέλλον και ειδικότερα, τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούμε το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τα περιβαλλοντικά και βιομηχανικά ζητήματα, την καινοτομία», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και εκτίμησε ότι θα μεσολαβήσει ένα διάστημα λίγων μηνών, μέχρι να κατατεθεί και πάλι προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

«Στόχος είναι να συμπλεύσουμε και να βρούμε τον κοινό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθούμε», επισήμανε ο κ. Ορφανός.  

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του δ.σ. της Ηπειρωτικής Εστίας στο ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΤέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών βάζει η σύσταση συμβουλίων που θα επιλύουν αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφορές