Γ. Ορφανός “Να ενισχυθεί η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση με τη Λήμνο”

1484395649
1484395649

Η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Λήμνου με την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με το νέο δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Μαρινάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το δήμο Λήμνου, θα εκπονηθεί, ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα έχει ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση της επισκεψιμότητας.  «Πρόθεσή μας είναι η ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, τόσο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο και από το λιμάνι της Καβάλας. Θα συζητήσουμε με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ελπίζω να βρούμε λύσεις πιο δυναμικές που δεν θα εξαρτώνται από την καλή διάθεση κάποιων», τόνισε ο κ. Ορφανός ενώ τάχτηκε υπέρ της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού και με την Αθήνα. «Με αυτό τον τρόπο, θα ανοίξει ο δρόμος για επιχειρηματικές δράσεις, οι οποίες θα αποφέρουν περισσότερα χρήματα στην περιοχή και θα συμβάλλουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Με την σειρά του, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική ανταπόκριση που έτυχαν τα αιτήματα του δήμου Λήμνου. «Ο  κ. Ορφανός δήλωσε ότι είναι κοντά μας και θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του, ώστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.  

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ, Γ.ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “TOBACCO CONSULTING”
Επόμενο άρθροΚοινό “μέτωπο” σε θέματα Ελληνισμού ζητά από τους ομογενείς βουλευτές ο Γ. Ορφανός