ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ “TRIGGER” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΔΑΑ

ypes press002
ypes press002

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία «Διακρατική Πρωτοβουλία για την παροχή καθοδήγησης και επιχειρηματικότητας (TRIGGER)» το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ως επικεφαλής εταίρος, ξεκινά τη λειτουργία των Δομών Στήριξης του προγράμματος, μέσω των οποίων αποσκοπεί στην έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα με στοχευμένη συμβουλευτική ενημέρωση και καθοδήγηση σε νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Τα γραφεία που λειτουργούν στο Διοικητήριο (2ος όροφος, γραφείο 206, τηλέφωνο 2313501180) για την υλοποίηση της αναπτυξιακής παρέμβασης στη Μακεδονία και τη Θράκη, στελεχώθηκαν με εξειδικευμένα άτομα στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της συμβουλευτικής ενημέρωσης.

Η κεντρική δομή του προγράμματος «TRIGGER» βρίσκεται στο Υπουργείο Μακεδονίας, ενώ περιφερειακά γραφεία πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα στις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Στόχος του προγράμματος «ΤRIGGER» είναι, μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας Ελλάδας και Βουλγαρίας, να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.663.900 ευρώ και εκτός από το ΥΜΑΘ, που είναι ο επικεφαλής εταίρος, συμμετέχουν ακόμη το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης-Τεχνολογίας και Ανθρωπίνων Πόρων, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Διοίκησης Επιχειρήσεων Βουλγαρίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βουλγαρίας.

 

Προηγούμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ POMEGRANATE SPA HOTEL ΣΤΗΝ ΠΟΤΙΔΑΙΑ
Επόμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ