ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” “ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ”

ypes press002
ypes press002

«ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Όταν την περασμένη Κυριακή ολοκλήρωσα στα Κουφάλια τον κύκλο των πολιτικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησα σε όλους τους «Καλλικρατικούς» δήμους της Β´ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές», με πλησίασε ένας νεαρός (ήταν δεν ήταν 30 χρόνων) και μου είπε το εξής: «Αρχικά Θόδωρε είχα αποφασίσει να απέχω από τις ευρωεκλογές. Ωστόσο αποφάσισα ότι επιβάλλεται να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα, γιατί με την ψήφο μου θέλω να υπογράψω το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει για την πατρίδα μας την επομένη των εκλογών».

Ομολογώ ότι αρχικά αιφνιδιάστηκα. Ωστόσο λόγια καρδιάς όπως τα παραπάνω, ιδίως όταν προέρχονται από τα χείλη ενός νέου ανθρώπου που ονειρεύεται μια καλύτερη, μια νέα Ελλάδα, φανερώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τι διακυβεύεται στις επικείμενες Ευρωεκλογές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας καθώς συμπίπτουν χρονικά με το τέλος των μνημονίων και την έναρξη της σταδιακής πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη.

Από τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αναγάγει τις Ευρωεκλογές σε καταλύτη πολιτικών εξελίξεων και βαρόμετρο για την πορεία της Ελλάδας, το βράδυ της 25ης Μαΐου οφείλουμε με τη ψήφο μας να σταθούμε όρθιοι ως χώρα.

Και την επομένη, στις 26 Μαΐου, να ξημερώσει μια νέα Ελλάδα και μαζί της μια άλλη, πιο ελπιδοφόρα ημέρα, για έναν ολόκληρο λαό που για περίπου πέντε χρόνια βίωσε μια οδυνηρή διαδικασία και τώρα ήρθε, επιτέλους, ο καιρός να δει τις θυσίες του να αποδίδουν καρπούς.

Πριν από δυο χρόνια ουδείς περίμενε ότι η Ελλάδα θα πετύχαινε πρωτογενή πλεονάσματα.

Το καταφέραμε όμως.

Κανείς, επίσης, δεν περίμενε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σπάζαμε τα δεσμά των δανεικών και των εξαρτήσεων.

Το πετύχαμε και αυτό, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για να λύσουμε μια και καλή το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. 

Και να που ήρθε η ώρα, σήμερα, να μιλάμε για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, των εξαγωγών και των ευκαιριών για όλους.

Τη νέα Ελλάδα που δεν έχει ανάγκη νέα μέτρα λιτότητας και νέα μνημόνια, γιατί παίρνοντας δύσκολες πολιτικές αποφάσεις ευθύνης η παρούσα Κυβέρνηση φρόντισε να τα… σκίσει μόνη της, στερώντας από το αντιμνημονιακό «παραμύθι» των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον «δράκο» που αύξησε τα εκλογικά τους ποσοστά.

Μέσα σε αυτήν την κοσμογονία που συντελέστηκε, η Νέα Δημοκρατία -το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας- απέδειξε για πολλοστή φορά με την πολιτική της στάση πως είναι ο σοβαρότερος πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος.

Σταθεροποίησε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, όταν κάποιοι άλλοι θέτουν ακόμη και σήμερα ζήτημα αποχώρησης από το ΝΑΤΟ.

Κράτησε την πατρίδα μας εντός του Ευρώ, τη στιγμή που συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για επιστροφή στη δραχμή.

Δίνει μάχες για να προσελκύσει επενδύσεις, όταν κάποιοι άλλοι τους απειλούν με ειδικά δικαστήρια.

Απέδειξε ότι η Ελλάδα ανήκει στη δύση, όπως είπε και ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν οι λάτρεις του… c(λ)opy paste ονειρεύονται να εφαρμόσουν στην πατρίδα μας τα αποτυχημένα μοντέλα της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Αργεντινής.

Στις 25 Μαΐου, λοιπόν, ας αποφύγουμε το… αυτογκόλ και ας κάνουμε όλοι μαζί οι Έλληνες σταθερά βήματα μπροστά.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ”
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ