ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

1484396048
1484396048

Κάλεσμα στο «φίλο και αδελφό» λαό της Ρουμανίας να επισκεφθεί και φέτος τη Μακεδονία και τη Θράκη για να ανακαλύψει τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας απηύθυνε ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε Ρουμάνους δημοσιογράφους την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, στο περιθώριο της έναρξης της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βουκουρεστίου.

Ο κ. Καράογλου αφού ευχαρίστησε τους περισσότερους από 320.000 Ρουμάνους τουρίστες που επισκέφθηκαν πέρυσι την πατρίδα μας, εξέφρασε τη βεβαιότητα  πως και η φετινή συμμετοχή του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στην «TTR» θα είναι εξίσου «χρήσιμη και ουσιαστική με την περυσινή», ενώ χαρακτήρισε τη Ρουμανία ως μια από «τις πλέον ανερχόμενες τουριστικές αγορές της Ευρώπης», καθώς και «σημαντική πύλη εισόδου σε ώριμες τουριστικές αγορές όπως εκείνη της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη τουριστική επιλογή για το 72% των Ρουμάνων που επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες του εξωτερικού, με έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω τάσης να θεωρείται η αύξηση 57,27% που καταγράφηκε στις διανυκτερεύσεις Ρουμάνων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτη θεωρείται επίσης η πρωτιά των Ρουμάνων μεταξύ των ξένων τουριστών που διανυκτερεύουν στα ξενοδοχεία των Σερρών,  όπως επίσης και η μαζική τους παρουσία κατά τους θερινούς μήνες στην παραλία της Πιερίας, στην Καβάλα και στη Θάσο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου: «Χάρη στη διάνοιξη νέων δρόμων επικοινωνίας προς Ρουμανία από τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τον Έβρο μέσω Βουλγαρίας, οι φίλοι και αδελφοί Ρουμάνοι μπορούν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν σε λίγες μόνο ώρες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης όπου θα απολαύσουν καταπληκτική φιλοξενία, αλλά και την ποιότητα και ποικιλία επιλογών που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος είναι εξίσου ενδιαφέρον όλες τις εποχές του χρόνου».

«Το ΥΜΑΘ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, βρίσκεται και φέτος στο Βουκουρέστι, συνεχίζοντας την προσπάθεια τουριστικής προβολής της Βόρειας Ελλάδας με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος και την ανάδειξη  της Μακεδονίας και της Θράκης σε ξεχωριστό και ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Σεβόμενοι το φυσικό και το πολιτισμικό μας περιβάλλον προσφέρουμε στους επισκέπτες αυθεντικές εμπειρίες, ζεστή φιλοξενία και τους παρέχουμε τη δυνατότητα 12μηνου τουρισμού σε έναν τόπο που συνδυάζει τη θάλασσα με τον πλούσιο ορεινό όγκο, αλλά και τον έντονο πολιτιστικό και ιστορικό χαρακτήρα με τον φυσιολατρικό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.



Προηγούμενο άρθροΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΛΥΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ