ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

1484396176
1484396176
Στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με επιπλέον δύναμη και στην εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του παρεμπορίου και του κυκλοφοριακού προβλήματος, τουλάχιστον σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, κατέληξαν οι φορείς της πόλης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Υπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καράογλου πρόκειται να επικοινωνήσει άμεσα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της πόλης και ειδικότερα η δύναμη της Τροχαίας.


Παράλληλα, πολύ σύντομα μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την κατάσχεση προϊόντων που φέρουν ψευδώς ετικέτες επώνυμων οίκων.
Όσον αφορά στις δεκάδες περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην αύξηση των περιπολιών της ειδικής ομάδας «ΔΙΑΣ» στους χώρους όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις, καθώς και στην πραγματοποίηση καθημερινών ελέγχων σε τοποθεσίες όπου καταλήγουν συνήθως τα κλοπιμαία από τις βιομηχανικές μονάδες.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση της παρουσίας της Τροχαίας στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο Λευκό Πύργο και στο Βασιλικό Θέατρο, με απώτερο σκοπό να αποδοθούν στα τουριστικά λεωφορεία οι ειδικές θέσεις στάθμευσης που σήμερα καταλαμβάνονται από Ι.Χ.


Όπως δήλωσε σχετικά μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καράογλου: «Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θέλουμε να προλάβουμε την επιδείνωση των φαινομένων του παρεμπορίου και της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η οποία κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, θα πετύχουμε τη δραστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της πόλης. Η λύση του προβλήματος συνεπάγεται ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Γ.Γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Ψαρράς, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Λευτέρης Κιοσέογλου, ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γιώργος Γλώσσης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Α´ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ηλιάδης, ο κ. Νίκος Ιωάννου ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Τρύφωνας Κούκιος, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. Θόδωρος Κυριακίδης και η Αστυνόμος κα. Μεταξιώτη.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΝΔΟΥ
Επόμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ