ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ κ. ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ

1484396319
1484396319
Εθιμοτυπική επίσκεψη, στο πλαίσιο της ιδιωτικής του παρουσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, κ. Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τους δυο Υπουργούς να εκφράζουν την κοινή βούληση για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα προς τη Μακεδονία και τη Θράκη.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καράογλου τόνισε πως: «Η καλή γειτονία των λαών δεν στηρίζεται σε ανταλλάγματα και δεν εξαρτάται από εθνικές σκοπιμότητες, αλλά προϋποθέτει αλληλοσεβασμό, αμοιβαία εκτίμηση, εμπιστοσύνη και τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουμε να δομήσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να συνεργαστούμε από κοινού, προκειμένου η γεωγραφική μας περιοχή να αποτελέσει κέντρο σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».
Από την πλευρά του ο κ. Μπαγίς ευχαρίστησε για την «παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε ότι: «Αυτό που θέλουμε είναι όλοι οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι στους τόπους που ζούνε. Να νοιώθουν ότι είναι ίσοι πολίτες στις χώρες τους. Είναι καλύτερο αντί να ζούμε μέσα σε προβλήματα, να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις και να ζούμε μαζί».

Προηγούμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ κ. ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ
Επόμενο άρθροΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ