Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

1484396360
1484396360
Το μήνυμα πως η δωρεά οργάνων αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από το βήμα της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων: Μια εμπειρία ζωής», που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


 «Η δωρεά οργάνων είναι πράξη αλληλεγγύης, αγάπης, μεγαλοψυχίας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας. Είναι ένα δώρο ζωής. Ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς, δείγμα ατομικής, μα και συλλογικής συνείδησης και ευθύνης» επισήμανε ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως λίγες μόνο πράξεις έχουν τη βαρύτητα αλλά και το περιεχόμενο της δωρεάς οργάνων.
«Για αυτό και πρέπει να απενοχοποιηθεί, κυρίως στη συνείδησή μας, ώστε να πραγματοποιείται το ιατρικό θαύμα της μεταμόσχευσης, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής επιστήμης», σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Είναι δική μας υποχρέωση, λοιπόν, ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να  βοηθήσουμε στη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής συνευθύνης. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε, η καλλιέργεια και η ανάδειξη της αλληλεγγύης, πρέπει να αποτελεί πρώτιστο στόχο μας. Το απαιτεί άλλωστε η κοινωνία», κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Επόμενο άρθροΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΚΑΣΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Α.Ε.