ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1484396388
1484396388
Σε σύσκεψη με επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, προήδρευσε σήμερα (Σαββάτο 07 Σεπτεμβρίου 2013) ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.


Στη σημερινή σύσκεψη κλήθηκαν να παραστούν οι πρόεδροι των εξής φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο/ΤΚΜ, Οικονομικό Επιμελητήριο/ΠΚΜ, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Πέρα από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, συμμετείχαν ακόμη ο  Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο  Υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σίμος Κεδίκογλου,  ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Θανάσης Μπούρας.


Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο ΥΜΑΘ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε πως: «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση βρίσκονται δίπλα σε όλους τους Βορειοελλαδίτες. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να συγκαλέσει σύσκεψη στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου και να συζητήσει με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης μας, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να απαξιώσουν την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.  Η Κυβέρνηση είναι εδώ, συνομιλεί με τους φορείς της πόλης, ακούει τα προβλήματά τους και δίνει άμεσες λύσεις σε αυτά, στο βαθμό φυσικά που μπορεί. Πρόκειται για μια επίσκεψη ουσίας και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Για εμάς η ΔΕΘ δεν είναι ένα ακόμη οικονομικό γεγονός. Είναι η γιορτή της πόλης, η γιορτή της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι ο καθρέφτης της ελληνικής οικονομίας και σε αυτήν καθρεφτίζονται τα θετικά σημάδια ανάκαμψης της. Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα του θεσμού της ΔΕΘ, χωρίς ισχυρά αστυνομικά μέτρα, χωρίς επεισόδια και με χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη».

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ 78η Δ.Ε.Θ. – “Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ”
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ